Community Plus

Samen werken aan samen leven in de Haagse wijken
Community Plus

Jeugdlintjes voor onze kanjers!

11 Haagse Jongeren kregen op vrijdag 26 april een Haags Jeugdlintje. Het Jeugdlintje is een onderscheiding voor jongeren die zich afgelopen jaar op een bijzondere manier hebben ingezet voor de stad. De lintjes werden in Theater Diligentia uitgereikt door wethouder Hilbert Bredemeijer.

De wethouder is trots op deze elf jongeren. “Het is geweldig dat deze jonge toppers zich belangeloos hebben ingezet voor de stad. Het geven van zwemlessen of kooklessen aan kinderen, helpen bij het buurtcentrum, assisteren op de kinderboerderij: deze jongeren staan klaar voor Den Haag en andere Hagenaren.”

Drie van de jongeren zijn een drietal die vaak te zien zijn bij verschillende projecten van Community Plus:

Nusaybah Akbar (10) is sinds haar achtste vrijwilliger bij Community Plus in Ypenburg. Daar is ze onder andere betrokken bij de vrouwengroep en het bordspellenproject. Dat doet ze zo enthousiast dat ook anderen willen meehelpen. Zij zette een duurzaamheidsproject op en is ook actief in de Jeugdraad van Ypenburg. Een schone wijk met goede speeltuinen is belangrijk voor haar en daar zet ze zich, samen met wijkbewoners voor in.

Amalina Akbar (13) doet al vijf jaar veel voor Community Plus. Naast het duurzaamheidsproject wat ze met haar broer en zus deed gebruikt ze haar verbale talenten ook om zaken voor elkaar te krijgen. Zo houdt ze pitches om geld in te zamelen zodat jongeren een 3D-printcursus kunnen volgen. Haar sociale karakter en enthousiasme zorgen ervoor dat mensen bij elkaar komen en echt met elkaar in gesprek gaan. 

Hanief Akbar (14) is al vijf jaar betrokken bij veel activiteiten van Community Plus in Ypenburg. Sommige projecten doet hij samen met zijn zusje(s), zoals het duurzaamheidsproject. Binnen de Jeugdraad viel hij op door zaken te signaleren en op een duidelijke en nette manier onder woorden te brengen. Veel van zijn ideën worden ook uitgevoerd. Jongeren in de wijk zien zijn inzet en hij inspireert hen om bij elkaar te komen en zuinig te zijn op de voorzieningen. 

Vanuit bestuur en directie danken we deze kanjers voor hun inzet en enthousiasme.